FAQ

Downlight

Downlights direkt i isolering

Vi har flera typer av downlight som kan övertäckas av isoleringsmattor som Glava och liknande

I några tillfällen är det svårt eller praktiskt omöjligt att montera downlightsboxar. Tidigare har detta varit en utmaning, och något som många har varit tvivlande till. Nu med ny LED-teknologi och elektronik som kan tackla värmen, så finns det produkter tillgängliga. Vi har nu glädjen av att erbjuda följande produkter där både armatur och LED-drivdon kan övertäckas av isoleringsmattor som Glava och liknande. Fler produkter kommer att lanseras inom kort.

Gyro / Gyro WD
Gyro Frame / Gyro Frame WD
Juno Soft COB+ / Juno Soft COB+  WD
Limbo Soft
Limbo Integral
Isocob
UnoCob+ / UnoCob+ WD (OBS! Ej Unicone)

Vad är WarmDim?

Ny interiörvänlig teknologi

WarmDim-teknologin gör att ljuset uppför sig precis som vanliga glödlampor när det dimras ner. Detta uppnås genom att den del som producerar själva ljuset är tvådelad, med en del som ger vanligt kraftigt LED-ljus och en som ger en varmare glöd. Elektroniken i downlighten eller LED-ljuskällan justerar ljusupplevelsen efterhand som du dimrar ned. Resultatet är suverän färgåtergivning, med ett Ra-index över 95, och en ljustemperatur/ljusstyrka som reguleras med dimmern från 3000°K till 2000°K.

 

WarmDim illustrasjon

När man dimrar ner ändras färgen steglöst mot ett varmare ljus. Därför ger WarmDim LED de trivsamma och behagliga färgtonerna du är van vid från vanliga glödlampor och halogenljus.

 

Vad är COB?

COB står för Chips On Board

COB är ett steg framåt när det gäller energiförbrukning. COB, som SMD, har flera LED-dioder monterade på en yta istället för enstaka placerade dioder, men skillnaden här är att COB har flera LED-dioder. COB-chippen har vanligtvis 9 eller fler dioder, 1 krets och 2 kretsanslutningar antalet använda dioder. COB är känt för bättre lumen per watt-förhållande och värmeeffektivitet. Detta har mycket att göra med designen av COB-lysdioder och det kylande keramiska underlaget i chippen.

Vilken downlight?

Vi har 3 olika design på våra downlights

Tiltbar downlight

Med tiltbara downlights kan du enkelt rikta ljuset mot väggen eller ut i rummet. Du ser lite av ljuskällan, något som ger extra liv i taket.

Soft downlight – Med indragen ljuskälla

Fullständig diskretion med indragen ljuskälla. Ljuskällan är helt dold från alla vanliga vinklar och därmed helt bländfri. Perfekt till att belysa golv och möbelgrupper.

Gyro – Rikta ljuset vart du vill

Rotera och vinkla ljuskällan i alla riktningar så att ljuset kan riktas mot tavlor, växter, möbler och annat du vill belysa!

Smarthus

Har WiDim stöd för 5GHz WiFi?

WiDim har inte stöd för 5 GHz

Tyvärr har WiDim för närvarande inte stöd för 5 GHz. För att använda dina WiDim-enheter måste du lägga till dem i 2,4 GHz-bandet. För de flesta kommer detta att gå automatiskt eftersom de flesta routrar stödjer både 2,4 och 5 GHz.

Kan jag återställa en WiDim-enhet?

Du kan enkelt återställa en WiDim-enhet

Det är lätt att återställa en WiDim-enhet om det behövs genom att hålla ned knappen märkt “R” efter att dimmerhjulet har tagits bort. Håll knappen intryckt i ca. 10 sekunder, WiDim-enheten kommer då att lysa helt rött och är redo att läggas till i WiDim-appen.

Hur lägger jag till en ny enhet till WiDim-appen?

Så här lägger du till en ny enhet till WiDim-appen

  1. När dimmern är installerad och klar att använda, tryck och håll ner återställningsknappen tills ett fast rött ljus visas.
  2. Gå in i telefonens WiFi-inställningar och välj den nya enheten som ska kopplas till routern.
  3. Starta WiDim-appen så visas dimmer / switch-anslutningssidan. Välj ditt eget hemnätverk och ange ditt lösenord.
  4. När detta är gjort kommer enheten att ansluta till ditt hemnätverk, det kan ta upp till 15 sekunder och appen kommer att avsluta när den är klar.
  5. Gå tillbaka till telefonens WiFi-inställningar igen och välj ditt eget hemnätverk.
  6. Starta WiDim-appen och enheten läggs nu till i appen. För att låsa upp enheten anger du lösenordet ”luzensedim”.