Om oss

Unilamp Norden AB är ett norsktägt företag och relativt nytt på den professionella elektro- och belysningsmarknaden, men har redan satt avtryck i marknaden med innovativ och modern teknik.

Företaget har medarbetare med lång erfarenhet och kompetens från några av de största aktörerna inom belysningsindustrin. Korta vägar i beslutsfattandet och snabba processer för produktutveckling ger produkter av toppklass till konkurrenskraftiga priser.

Design

Enkel, ren armaturdesign kombinerat med unika optiska lösningar och den senaste tillgängliga LED-teknologin är Unilamps väg in i marknaden. Målet är att leverera produkter som är 100% specialanpassade den nordiska marknaden. Unilamp Nordens egenregistrerade varumärke Luzense används på produkter som är utvecklade i Norge. Tekniska detaljer som anslutningar, monteringsmetoder, fysiska mått etc. är noggrannt anpassade de krav som ställs av elektriker, installatörer och elgrossister i Norden. Produkterna utvecklas efter de högsta kvalitetskraven med fokus på att kunna erbjuda branschens bästa garantibestämmelser. Vid utveckling av företagets LED-produkter läggs det speciellt stort fokus på dimningsegenskaper och att hitta de mest energieffektiva lösningarna. Unilamp skall vara det gröna alternativet och en partner inom energiekonomisering.

Teknik

Unilamp Norden AS samarbetar tätt med Unilamp Co. Ltd i Thailand. Unilamp Co. Ltd blev grundat 1993 med det huvudsakliga syftet att producera kvalitetsarmaturer till den nationella och internationella belysningsmarknaden.
Unilamps väl ansedda produkter säljs idag i mer än 50 länder världen över. Unilamp Norden AS är nordens försäljningsrepresentant.

Forsknings- och designcentret i Thailand tillåter oss att erbjuda det senaste inom teknologi. Detta gäller hela produktionsprocessen från LED-chip, förkopplingsdon, och reflektorer till de mest sofistikerade ytbehandlingar för grovt klimat.

Gemensamt för alla produkter är att de består av en kraftig aluminiumkonstruktion rustad för krävande miljöer. Ytbehandlingen består av en 16-stegsprocess bland annat med bruk av Jotun produkter. Unilamps logo är synonymt med kvalitet, design, pålitlighet och funktionalitet. Varje produkt som lämnar vår fabrik på Prachinburi i Thailand är producerad för att möta alla relevanta standarder som IEC- 60598-1, IEC-60598-2-1,IEC-60598-2-2, IEC-60598-2-3, IEC-60598-2 -5, IEC-60598-2-6, IEC-60598-2-13 och IEC-60598-2-18. Unilamp är ISO 9001 och ISO 14001 certifierade.

Kvalitet

Årliga revisioner och inspektioner av VDE i Tyskland säkrar pålitlighet och kvalitet. Alla delar och råvaror testas att de är i samsvar med RoHSdirektivet och alla andra relevanta direktiv och standarder. I fabrikens eget testcenter finns certifierad utrustning för mätning av IP-grad (täthet), temperatur och temperaturförändring, IK (hållbarhet), saltspray (korrosionsbeständighet), vakuum (täthet), EMC, elektrisk säkerhet, vindlast och ett eget ljustekniskt laboratorium med Goniophotometer som mäter ljusmängd och ljusfördelning. Unilamp är DIALux-partner och produkterna är representerade i DIALux. DIALux är en gratis och komplett programvara utvecklad för profesionell belysningsplanering. Programvaran används av många hundratusen planläggare och designers världen över. Produkterna distribueras i Sverige av Rexel Sverige AB

Certifieringar

Distributörer